Piti tehdä suklaa-juustopaloja, mutta ostin väärää juustoa - piti sitten tehdä tämmönen (olin siis kaupassa ilman listaa) Kuva tulee myöhemmin, nää ekat versiot ei ole niin esteettisen näköisiä

Valmistelu 30min, paisto 1h
Paistolämpötila 160c


Ainekset:

400g tummaa suklaata
175 voita (pehmeänä)
4dl vaaleaa muscovadosokeria**
4 munaa
1 1/4 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1½ vehnäjauhoja
100g jauhettua mantelia
3dl kuohukermaa
250g mascarpone -juustoa


** = muscovadosokeri - tummaa löytyy ainakin S-ryhmän kaupoista, vaaleaa en ole bongannut. Sitten kun luin, että se on mahdollista korvata fariinisokerilla, niin käytin sitten sitä (puolet halvempaa)

Voitele pyöreä, halk 20cm kokoinen kakkuvuoka, vuoraa se leivinpaperilla ja voitele myös paperi. Mittaa ½ dl vettä ja 250g suklaata pieneen kulhoon ja sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, vatkaa vähitellen sekaan munat. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja estämään juoksettuminen. Sekoita joukkoon suklaa.

Siivilöi kulhoon loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, sekä kaakaojauhe. Lisää jauhettu manteli ja sekoita kaikki jauhot varovasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160-asteessa uunissa n. 1 tunti tai kunnes kakku on noussut ja tuntuu kosketettaessa hieman kiinteältä. Kakun tulisi olla keskeltä vielä hieman tahmeaa, jos sitä kokeilee tikulla. Anna jäähtyä vuoassa.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi kerrokseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, kokoa kakku tarjoilulautaselle ja laita vaahtoa täytteeksi kerrosten väliin. Sulata loppu suklaa.

Notkista mascarpone-juusto ruokalusikallisella kiehuvaa vettä. Vatkaa joukkooon sulatettu suklaa ja levitä kakun pinnalle.

Tästä huomautuksia... hermostuin leivinpaperin kanssa ja laitoin perinteisesti voitelu+korppujauho. Vähän tarttui. Mascarponejuusto ei kyllä notkistunut ruokalusikallisella. Kolmeen osaan halkastaessa kakku kyllä hajosi, kasasin sitä sitten pala palata. Niin, ja ikinä en ole saanut voi+sokeri seoksesta vaahtoa, kyl siitä sitten vaahtoa tulee kun laittaa ne munat :)