2-3 annosta
1/2 | pienestä purjosta |
2 tl | Oivariini, 60 % |
1 prk (2 dl) | Valio ruokakermaa, 15 % |
1 pak (150 g) | katkarapuja |
1 rkl | vahvaa tomaattisosetta |
1 rkl | makeaa chilikastiketta |
n. 1/4 tl | suolaa |
Hienonna huuhdeltu purjo ja paista pehmeäksi Oivariinissa. Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää katkaravut ja kuumenna, kunnes katkaravut ovat sulaneet ja lämmenneet. Mausta kastike ja tarjoa vastakeitetyn pastan kanssa.
4 annosta
1 | sipuli |
2 | valkosipulin kynttä |
1/2 tl | chilijauhetta |
1 rkl | Oivariinia |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
1 rkl | sokeria |
1/2 prk (1 dl) | Valio ruokakermaa |
1/2 pak (125 g) | Valio Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa |
250 g | katkarapuja |
persiljaa hienonnettuna |
Hienonna sipulit. Kypsennä sipulit ja chilijauhe rasvassa, älä ruskista. Lisää tomaattimurska, sokeri, kerma ja kuutioitu juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää jäiset katkaravut ja kuumenna. Viimeistele persiljalla. Tarjoa keitetyn pastan, riisin tai nuudeleiden kanssa.
HUOM!HUOM!HUOM!
Itse teen aina tuota ensimmäistä, lisättynä punasipulilla ja chilillä. Toisesta ohjeesta sen verran, että jos olet chilin ystävä, tuolla määrällä ei chili kyllä maistu. Koskenlaskija taas maistuu todella voimakkaasti eli jos sitä makua haluat vähentää niin a) käytä vähemmän b) käytä normaalia Koskenlaskijaa
Kommentit